Moj Zagreb

Besplatni kardiovaskularni pregledi u okviru Svjetskog dana srca

Portal Znanost

U subotu, 27. rujna, u Poliklinici Srčana, Draškovićeva 13, u okviru obilježavanja Svjetskog dana srca, koji se ove godine održava pod motom Živi, radi, igraj se, pridruži se, predviđeni su besplatni preventivni kardiovaskularni pregledi za 100 osoba.

Osobe trebaju biti starosti između 40 i 60 godina koje nemaju dijagnosticiranu kardiovaskularnu bolest ali imaju neki od čimbenika rizika, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi. Od sutra, 23. rujna, između 12,00 i 15,00 sati, bit će za predbilježbe otvoren telefon Poliklinike – 4612 – 341. 

Naglasivši da Zagreb u Hrvatskoj prednjači u borbi i preventivi kardiovaskularnih bolesti, gradonačelnik Milan Bandić napomenuo je da je najvažnija zadaća smanjiti broj smrtnosti, a to velikim dijelom znači osvijestiti građane da promijene životne navike i na taj način se zaštite od bolesti. 

Uz zahvalu svim vrhunskim stručnjacima i kompletnom medicinskom osoblju koje sudjeluje u obilježavanju Svjetskog dana srca i kontinuirano se godinama, iz dana u dan, bore protiv kardiovaskularnih bolesti, brinu za pacijente te organiziraju razne akcije i manifestacije za promociju preventive, gradonačelnik je istaknuo da će Grad i dalje podupirati nastojanja za poboljšavanje brige i zaštite građana. 

Ravnatelj Poliklinike Srčana Goran Krstačić istaknuo je rad Zaklade Hrvatska kuća srca, koja sve više širi svoje aktivnosti, iščitava probleme, organizira akcije, predavanja i sudjeluje u projektima za edukaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila, a ove godine ima i posebnu donaciju medicinske opreme za područja u županjskoj Posavini koja su stradala u poplavama. 

Izvor: Zagreb

Možda će vas zanimati