Hrvatska i znanost

Korado Korlević je održao najbolje ocijenjeno predavanje na BFS-u pa pogledajte snimku

A.I.

Kada u prepunoj dvorani pljesak na kraju predavanja traje nekoliko minuta i predavač mora moliti publiku da prestane pljeskati i kada to predavanje publika ocijeni s prosječnom ocjenom 4,83 onda znate da je nastupila - apsolutna zvijezda. 

Upravo to se dogodilo ove godine na Bug Future Showu, kada je s pozornice show "ukrao" glasoviti znanstvenik i astronom, voditelj zvjezdarnice u Višnjanu, Korado Korlević, piše Dragan Petrić u svome statusu na Facebooku.

U nastavku pogledajte keynote predavanje ovogodišnjeg Bug Future Showa: „Transhuman agenda: posljednje stoljeće homo sapiensa“. Nekoliko je ključnih tehnologija koje će obilježiti 21. stoljeće, no jesmo li mi kao pojedinci i zajednica spremni za nove izazove, imamo li nove alate i motivaciju za prijeći u svijet stalnog učenja i usavršavanja? Živimo u najizazovnijem vremenu u posljednjih 150 000 godina i cupkamo na mjestu. Imamo li pravo čekati da se budućnost dogodi? 

Korado Korlević dati će nam svoje odgovore na ova pitanja, vodeći se tezom kako Moorov zakon ne važi samo za broj tranzistora na čipu, već i za sposobnosti robota, upravljanje genomom i druga tehnološka dostignuća s kojima živimo.

Predavanje s Bug Future Showa možete pogledati ovdje zahvaljujući YouTube kanalu Bug.hr:
AKO VAS JE ZANIMAO OVAJ TEKST: Podržite portal donacijom za kavu :)

Izvor: Bug.hrBooking.com

Možda će vas zanimati